Doelstelling GAT Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten

 

Non profit organisatie Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) is een onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het GAT bestaat uit een bestuur, een klachtenfunctionaris en een geschillencommissie. Het GAT is eind 2017 opgericht door een beroepsorganisatie in samenwerking met advocaten en een cliënten organisatie. Het GAT is opgericht met als doel therapeuten en hun cliënten voor de laagste prijs mogelijk van de beste zorg te voorzien in geval van aanklachten. Het GAT is een volwaardige en onpartijdige geschillencommissie die neutraliteit kan waarborgen wanneer het gaat om het behandelen van geschillen en klachten. Het GAT waarborgt de belangen van de cliënt in een geschil en deze zullen gelijkwaardig worden behandeld aan die van de therapeut.

De Geschillencommissie

De geschillencommissie wordt bijeengeroepen indien er een klacht dient te worden behandeld die niet door de klachtenfunctionaris alleen kan worden opgelost. De geschillencommissie bestaat uit advocaten en een complementair vakspecialist. Voel je je geroepen om toe te treden tot de geschillencommissie van het GAT? Neem dan contact op met het GAT.

Martijn de Schepper heeft ruim 16 jaar ervaring in de rechtspraktijk. Ook is hij rechter geweest. Mr. De Schepper was actief als raadslid in Eindhoven. Martijn de Schepper is ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

commissielid, Mr. Martijn de Schepper

Suzanne valt op door haar sterke drive om altijd het beste voor de cliënt te bereiken. Ze staat pal achter de ondernemers en werknemers die ze bijstaat. Zij is in 2016 toegetreden tot de Tuchtcommissie van de KNVB.

commissielid, Mr. Suzanne van Dijsseldonk

Edward van Erp is natuurgeneeskundige en orthomoleculair therapeut met meer dan 30 jaar ervaring in de sector. In de geschillencommissie is hij vakspecialist met inzicht in het complementaire werkveld.

commissielid, Edward van Erp

De Cliënten Organisatie

De cliënten organisatie verzorgt de patiënten vertegenwoordiging in de geschillen commissie van het GAT en erkent het GAT als volwaardige en onpartijdige geschillencommissie die neutraliteit kan waarborgen wanneer het gaat om het behandelen van geschillen en klachten. Het GAT waarborgt de belangen van de cliënt in een geschil en deze zullen gelijkwaardig worden behandeld aan die van de therapeut.

De Klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris behandelt de klachten en neemt de eerste stappen betreffende het behandelen van een klacht. Veelal kan een klachtenfunctionaris een klacht op zichzelf afhandelen maar in sommige gevallen dient een geschillencommissie bijeengeroepen te worden.

Inez Specker is bachelor jurist en degene die het eerste een klacht behandelt. Zij is bekend met spiritualiteit en heeft goed kennis gemaakt met de alternatieve en complementaire therapie en therapeuten. Inez is geduldig en begripvol en zal klachten dan ook goed behandelen.

Klachtenfunctionaris, Inez Specker

Het bestuur van de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten

Martijn de Schepper heeft 16 jaar ervaring in de rechtspraktijk, waarvan 15 jaar als advocaat. Ook is hij rechter geweest. Verder was hij actief als raadslid in Eindhoven. Martijn de Schepper is als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Voorzitter, Mr. Martijn de Schepper

Jethro van der Wilk is kunstenaar, ontwerper en over het algemeen een bron van creativiteit. In de alternatieve sector heeft hij ruime ervaring. Jethro is mede oprichter van het CAT. Hij werkt volgens het gedachtegoed van Rob van der Wilk.

Algemeen bestuurslid, Jethro van der Wilk

Marianne van der Wilk is al meer dan 30 jaar actief in de alternatieve sector en is mede oprichter van het CAT. Zij startte samen met haar man Rob van der Wilk Paradidakt in 1980. Marianne is hypnotherapeut en docent hypnotherapie voor de opleidingsinstituut Paradidakt.

Penningmeester, Marianne van der Wilk

Ervee is kunsthistoricus en heeft zich gespecialiseerd in de alternatieve sector. Hij is mede oprichter van het CAT. Ervee werkt namens het gedachtegoed van Rob van der Wilk en zet zich in voor de complementaire therapeut.

Secretaris, drs. Ervee van der Wilk

Geschilleninstantie alternatieve en complementaire zorg

  

Bitnami